Mamoplastia de reductie sau gigantomastia – la ce rezultate sa te astepti



Ce se intampla la consultatie?

In cadrul consulatiei vei fi intrebata despre rezultatele pe care ti le-ai dori de la operatie, despre asteptarile pe care le ai. Ti se vor prezenta optiuni de tehnici chirurgicale, cu diferite tipuri de incizii. Vei fi examinata cu atentie, se vor efectua masuratori ale sanilor in raport cu restul corpului. Forma si dimensiunea sanilor, calitatea pielii si localizarea areolelor vor fi evaluate minutios. Ti se va recomnada un set de analize de sange, o ecografie mamara sau o mamografie.

 

Ce se intampla in timpul operatiei?

Inciziile se vor face respectand desenul efectuat inaintea operatiei. Se vor elimina excesul de piele si de tesut glandular, tesutul mamar restant fiind remodelat si astfel constituind noul san. Areola va fi mutata intr-o noua pozitie, fiindu-I mentinuta o sursa de vascularizatie si inervatie pentru viabilitate. In cazul sanilor foarte mari, areola poate fi scoasa si refixata ca grefa libera.

 

La ce sa te astepti dupa operatie?

Durerea poate fi prezenta, mai ales in primele zile, dar cedeaza la analgezice uzuale. Sanii vor fi edematiati si vor putea prezenta vanatai.

Sanilor le va trebuie timp sa se aseze si sa se relaxeze in noua pozitie. Acest proces poate dura cateva luni si este important sa intelegeti ca rezultatele vor fi satisfacatoare abia dupa aceasta perioada de vindecare. Vi se vor recomana tratamente adecvate pentru imbunatatirea cicatricilor. Majoritatea firelor de sutura sunt in interior, cu fire care nu vor trebui scoase. Cicatricile vor fi de cea mai buna calitate, fiind asociate cu mai putin discomfort secundar suprimarii firelor.

 

Care sunt riscurile si complicatiile?

Similar mastopexiei, pot aparea sangerare, infectie, probleme de vindecare, tulburari ale sensibilitatii areolei sau pielii sanului- de obicei temporare.

 

Care sunt rezultatele operatiei?

Scopul mamoplastiei de reductie este micsorarea dimensiunii sanilor si imbunatatirea conturului. Pozitia areolei si a mamelonului vor fi imbunatatite, iar dimensiunea areolei va fi redusa pentru a fi estetic satisfacatoare. Inciziile se vor vindeca si se vor atenua cu trecerea timpului. E important sa fiti constiente ca liniile de incizie vor fi vizibile permanent. In unele cazuri arata ca niste linii vagi, iar in altele sunt mai evidente. Din fericire , inciziile sunt plasate in zone usor de ascuns prin imbracaminte.

 

Rezultatele pe termen lung

Desi vei slabi sau te vei ingrasa sau vei fi gravida, noua forma a sanilor va ramane relativ constanta. Totusi, gravitatia si inaintarea in varsta pot afecta forma si volumul sanilor oricarei femei. Daca, dupa o perioada de timp, devii din nou nemultumita de aspectul sanilor, poti alege un lifting mamar secundar pentru a redobandi aspectul tineresc.