Augmentarea feselor cu grasime sau liftingul brazilianEste liftingul brazilian potrivit pentru mine?

Augmentarea feselor cu grasime proprie este indicat la persoanele care au fese mici / plate / asimetrice / ptozate. Liftingul se poate face atat la barbatii, cat si la femeile care isi doresc un posterior mai proeminent, „obraznic”.

Candidatii pentru operatie trebuie sa fie sanatosi si sa aiba suficienta grasime in exces, deoarece nu toata cantitatea de grasime introdusa va supravietui. De asemenea, trebuie sa aiba o elasticitate buna a pielii, care va trebui sa se adapteze noului volum. Totodata, asteptarile realiste si pozitive de la interventie sunt foarte importante.

 

Consultatia si interventia chirurgicala

Ce se intampla la consultatie?

In cadrul consultatiei vei fi intrebat/a despre istoricul medical, tratamentele urmate, interventiile chirurgicale suferite. Vei mentiona antecedentele de sarcini, pierderi sau scaderi in greutate. Vei fi examinat/a amanuntit si vei detalia ceea ce te deranjeaza si ce iti doresti sa imbunatatesti.

Procedura chirurgicala va fi adaptata fiecarui caz in parte pentru asigurarea unor rezultate optime si echilibrate cu restul corpului. Procedura nu asigura o crestere spectaculoasa a dimensiunilor, dar va asigura o imbunatatire vizibila, naturala.

Ce presupune operatia?

Inainte de inceperea interventiei, se vor marca zonele de unde se va scoate grasimea, precum si cele unde aceasta va fi introdusa. Pentru confort si monitorizare, interventia se va face cu anestezie generala.

Se incepe cu lipoaspiratia pentru recoltarea grasimii, care va fi purificata si injectata in zonele propuse. Grasimea e injectata in straturi si la profunzimi diferite, pentru a asigura supravietuirea sa si pentru a obtine rezultate optime.

Dupa operatie vei purta o imbracaminte elastica de compresie care va acoperi fesele si zonele de lipoaspiratie, avand un rol important in obtinerea noului contur. Aceasta se va purta timp de 2 saptamani, zi si noapte.

 

La ce sa te astepti dupa operatie?

Zona feselor va fi mai sensibila si vei simti o tensiune la acest nivel, discomfort care va ceda la analgezicele uzuale, tratamentul fiind necesar timp de 4-5 zile.

Va trebui sa dormi pe burta sau pe cate o parte in primele 2 saptamani de la operatie, si trebuie sa eviti presiunea la nivelul zonelor operate. Daca nu vei respecta aceasta indicatie, grasimea nu va supravietui in totalitate si rezultatele vor fi suboptime.

Activitatea fizica se poate relua la 6 saptamani.

Este nevoie de 2-3 luni pana la disparitia in intregime a edemului, abia atunci rezultatele finale fiind vizibile.

 

Riscuri si complicatii

Exista complicatii secundare liposuctiei: neregularitati ale conturului pielii, edem si invinetire, infectia, tromboza venoasa profunda. Alte complicatii pot fi: corectie insuficienta sau asimetrie; necroza si calcificarea grasimii.