INTERVENTII CHIRURGICALE LA NIVELUL FETEI

Lipoaspiratia la fata

O fata bine conturata si definita necesita un echilibru natural intre partile sale specifice, inclusiv cu barbia si linia mandibulara, precum si cu linia gatului. Depozitele izolate de grasime la nivelul obrajilor, barbiei si gatului pot fi prezente la indivizi altfel sanatosi si cu greutate normala. Ele se pot indeparta prin intermediul lipoaspiratiei fetei.

Tehnicile moderne de lipoaspiratie folosesc minicanule (tuburi foarte mici) pentru a indeparta grasimea nedorita din aceste zone, imbunatatind conturul fetei. Zonele de interes se vor infiltra cu solutie tumescenta, care va scadea riscul de sangerare.

Candidatii pentru operatie: trebuie sa fie sanatosi si sa prezinte depozite de grasime la nivelul fetei, care nu raspund la dieta si la exercitii fizice. Postoperator se va purta o cagula timp de 7 zile, pentru a accelera vindecarea si pentru a scadea edemul.

Lipofillingul fetei

Scaderea in volum a tesuturilor moi ale fetei este o componenta fireasca a fenomenului de imbatranire, inlocuirea acestora fiind o parte importanta a rejuvenarii fetei. Lipofillingul fetei (injectiile cu grasime proprie) se fac prin recoltarea unei mici cantitati de grasime de la nivelul zonelor unde exista depozite adipoase (abdomen, coapse), prin lipoaspiratie. Grasimea va fi spalata si purificata si apoi injectata cu canule fine la nivelul obrajilor, barbiei sau buzelor.

Aproximativ 20-30% din grasime ramane permanent la 3-4 luni de la interventie. Produsul injectat este natural, iar rezultatele vor fi de durata.