LIFTINGUL FEȚEI

Indiferent de varsta pe care o avem, majoritatea dintre noi ne simtim inca tineri! Dar cand ne uitam in oglinda, observam ca au aparut riduri noi, pete datorate varstei, piele subtiata , iar obrajii, care, odinioara rotunzi si fermi, au inceput sa se lase. De asemenea, se poate adauga si barbia dubla sau piele care atarna formand mai multe pliuri la nivelul gatului.  Nu pare corect, dar acestea sunt rezultatele fenomenului de imbatranire! Aceste probleme se pot combate doar prin interventia chirurgicala de lifting facial si/sau cervical(al gatului), singurul care poate da timpul inapoi cu mai multi ani.  Efectul final al operatiei de lifting facial este uimitor, caci muschii fetei devin mai fermi, pielea este mai neteda, iar aspectul general este vizibil imbunatatit.

Ce poate face liftingul facial?

Imbunatatirea pielii

Ca parte a fenomenului de imbatranire, pielea fetei si gatului isi pierd progresiv elasticitatea  si fermitatea, volumul fetei se micsoreaza odata cu ptoza tesuturilor moi (muschii fetei). Santurile dintre nas si gura (nasolabiale) se adancesc, pielea atarna sub linia mandibulei si la gat. Aceasta face ca fata sa dobandeasca o forma patrata, fata de de forma de inima pe care o are la tineri. La aceasta se pot adauga ptoza (caderea) sprancenelor si a pleoapelor, dand un aspect obosit ochilor.

Oricate riduri ar aduce procesul de imbatranire, acestea pot fi remediate prin lifting facial. Practic, conturul si forma fetei iau aspectul pe care pacientul il avea cu mai multi ani in urma. Iar odata cu repozitionarea structurilor profunde ale fetei, pielea isi redobandeste fermitatea.

Desfiintarea ridurilor profunde

Ridicarea si repozitionarea muschilor faciali poate imbunatati semnificativ aspectul santurilor nazolabiale si al liniilor marioneta (de la colturile gurii spre barbie).

Reconturarea gatului

Majoritatea pacientilor au piele in exces care atarna la nivelul gatului. Daca acest aspect nu se trateaza in cursul interventiei de lifting facial, rezultatele dupa operatie nu vor fi semnificative. Prin intarirea muschiului platysma si indepartarea pielii in exces de la gat, veti redobandi contururile tineresti la acest nivel.

Afla mai multe despre: