Liftingul sprâncenelor

Odata cu trecerea timpului, incepem sa ne confruntam cu riduri de expresie la nivelul fruntii, iar pielea pleoapelor superioare se lasa, dand un aspect obosit si imbatranit.

Prin liftingul frontal, aceste semne ale inaintarii in varsta pot fi corectate, asigurand un aspect mai tanar al fetei. Liftingul frontal va reduce ridurile fruntii si va repozitiona sprancenele cazute.

Si adultii tineri care au sprancenele in mod natural in pozitie mai joasa decat normal pot beneficia de liftingul sprancenelor.

O spranceana cazuta sau niste riduri intre sprancene pot sa nu para extrem de importante, dar de fapt au un aspect dramatic asupra aspectului general al fetei.

Cui se adreseaza interventia de lifting frontal (al sprancenelor)

Liftingul frontal poate corecta urmatoarele probleme ale partii superioare a fetei:

  • Riduri frontale adanci
  • Riduri la nivelul glabelei(intre sprancene) sau deasupra radacinii nasului
  • Sprancene situate prea jos, care creaza un aspect obosit sau suparat

Inciziile sunt de obicei plasate in spatele liniei parului, unde nu vor fi vizibile. Exista mai multe optiuni de incizii, dar acestea se vor discuta in detaliu in cadrul consultatiei. Secundar inciziei se vor repozitiona tesuturile moi si se va indeparta pielea si grasimea in exces.

Ocazional se poate asocia si cu chirurgia pleoapelor superioare sau inferioare. Caderea sprancenelor poate sa accentueze pielea de la nivelul pleoapelor superioare care se vor lasa si ele. Astfel, pentru a corecta problema este necesara si indepartarea pielii in exces (blefaroplastie) de la nivelul pleoapelor superioare, dar si repozitionarea sprancenelor.

Ce riscuri sunt asociate?

  • caderea parului in jurul liniei de incizie si ridicarea liniei parului. Acestea se vor minimiza prin planificarea atenta a celei mai potrivite incizii pentru fiecare pacient.
  • Lezarea nervului frontal, cu aparitia asimetriei fetei. Se poate preveni prin disectia atenta.
  • Scaderea sensibilitatii(amorteala) la nivelul fruntii si scalpului. Revine la normal in cateva luni, dar ocazional poate fi permanenta.