Otoplastia – chirurgia urechilor

Ce trebuie sa stim despre otoplastie

Otoplastia este interventia estetica de imbunatatire a dimensiunii, formei si pozitiei urechilor in raport cu planul capului. Multi pacienti care apeleaza la otoplastie au aceasta problema din nastere, ea fiind cunoscuta in limbaj popular si ca „urechi clapauge”. Pot exista si probleme precum urechile proeminente sau prea mici, acestea putand fi remediate cu ajutorul otoplastiei.

Dimensiunea exagerata a urechilor in raport cu fata poate crea probleme in viata de zi cu zi, in integrarea oamenilor in societate si in comunitatea din  fac parte, in special in cazul copiilor si adolescentilor.

Operatia are o rata de succes ridicata inclusiv la pacientii adulti si poate fi facuta chiar la o varsta inaintata. De asemenea, otoplastia poate fi necesara si in cazul pierderii totale sau partiale a urechilor, in urma unor accidente sau afectiuni grave.

Otoplastia reprezinta o solutie chirurgicala permanenta prin care se imbunatateste armonia fetei si infatisarea generala, crescand totodata stima de sine. Prin intermediul otoplastiei, pacientii cu astfel de probleme la nivelul urechilor vor fi mai fericiti si vor avea sansa de a trai o viata normala, fara ca aceasta interventie chirurgicala sa lase in urma cicatrici vizibile.

Afla mai multe: