CORECȚIA AREOLARĂ / MAMELONARĂ

Complexul areolo-mamelonar cuprinde mamelonul, partea proeminenta si areola, zona de piele pigmentata care inconjoara mamelonul. Chirurgia complexului areolo-mamelonar include:

  • Corectia mameloanelor deformate sau ombilicate
  • Reducerea dimensiunilor mameloanelor
  • Reducerea dimensiunilor areolelor
  • Reconstructia mameloanelor/areolelor

Corectia mamelonului

Pentru multe dintre femei mamelonul reprezinta o parte anatomica importanta care contribuie la mentinerea unui aspect armonios al sanului. Un mamelon plat sau retractat (infundat) poate constitui atat o problema estetica, dar si functionala, prin afectarea capacitatii de a alapta. De asemenea, aceste anomalii mamelonare pot sa apara si la barbati.

Din fericire, chirurgia estetica poate corecta cu usurinta aceste situatii. Fiecare problema necesita o abordare individuala. Chirurgul plastician va discuta cu tine despre planul de tratament si despre rezultatele estimate.

Corectia areolei

Multe paciente, in special cele cu sani voluminosi, beneficiaza de reducerea dimensiunilor areolei in cadrul interventiei chirurgicale de mamoplastie sau de mastopexie. Diametrul ideal al areolei difera in functie de preferintele personale si de dimensiunile sanului. Diametrul mediu al areolei este de 35mm in cazul sanilor mici, si de 40-45 mm, in cazul sanilor mai mari.

Reducerea dimensiunilor areolei se poate face atat in cadrul interventiei chirurgicale de mastopexie sau de mamoreductie, dar si ca interventie unica. In ambele  situatii se  marcarcheaza  areola, si apoi se indeparteaza chirurgical excesul. Cicatricea rezultata este circulara.

Afla mai multe despre: