INJECTIILE CU toxina botulinica

Botoxul continua sa fie unul dintre cele mai populare tratamente pentru combaterea semnelor obisnuite ale imbatranirii pielii.

Toxina botulinica e injectata in piele pentru a diminua aspectul liniilor si ridurilor fine. Ea determina paralizia temporara a muschilor fetei, pielea se intinde si ridurile se netezesc.

Beneficiile injectiilor cu toxina botulinica:

  • Reducerea liniilor si ridurilor fine de la nivelul fetei
  • Cresterea increderii in sine
  • Nu necesita interventie chirurgicala
  • Previne transpiratia in exces (hiperhidroza)

Toxina botulinica se injecteaza folosind ace foarte fine, la nivelul zonelor pe care vrem sa le tratam. Procedura dureaza 10-15 minute, in functie de numarul injectiilor necesare.

Majoritatea nu vor simti discomfort, dar se poate aplica o crema anestezica inaintea procedurii. Pacientii se pot intoarce imediat la activitatile uzuale. Dupa interventie trebuie sa eviti atingerea si masarea zonelor injectate si activitatea fizica intensa.

Reactiile adverse pot sa apara la locul injectarii: inflamatie, edem, eritem, vanatai, parestezii, scaderea sensibilitatii, infectii localizate.

Rezultatele dureaza 4-6 luni, interval de timp la care este bine sa se repete procedura, pentru prevenirea aparitiei ridurilor.