Implanturi de silicon – sustinerea corecta a sanilor dupa operatieAtunci cand iau decizia de a-si mari sanii cu implanturi de silicon, pacientele trebuie sa fie bine informate in legatura cu  interventia chirurgicala si cu recuperarea postoperatorie. Un aspect important este intelegerea implicarii personale in ingrijirea implanturilor dupa operatie. Trebuie sa fie sigure ca au grija cum trebuie de corpul lor(si de investitia lor!) cat mai bine posibil.

Daca iei in calcul sa urmezi sau ti-ai programat o operatie de marire de sani, exista doua metode usoare ca sa-ti sustii corespunzator sanii in saptamanile secundare interventiei chirurgicale pentru a le mentine o sanatate optima:

1. Respecta perioada adecvata de vindecare

Una din cele mai importante etape ale perioadei de recuperare dupa operatia de augmentare mamara  este asigurarea unei vindecari corespunzatoare a sanilor.

Desi majoritatea pacientelor abia asteapta sa-si cumpere sutiene si haine noi dupa operatia de augmentare mamara,trebuie sa ia in calcul faptul ca sanii au nevoie de cateva saptamani pentru vindecare. In general este corect  sa astepti 4-6 saptamani inainte de a te rasfata cu o noua garderoba. Pe toata perioada vindecarii , trebuie sa porti imbracaminte de sustinere, inclusiv bandaje si bustiere chirurgicale.

Pe langa acest lucru, sanii vor fi edematiati si vor necesita timp pentru disparitia inflamatiei, de aceea alegerea  sutienului potrivit reprezinta o alegere delicata in aceasta perioada.

2. Alege sutienul potrivit

Dupa terminarea perioadei de vindecare, poti, in sfarsit sa-ti alegi sutienul mult dorit. Cu toate acestea, tot exista cateva lucruri de luat in consideratie.

Implantul de silicon face ca sanii sa fie mai grei decat erau inainte de interventie. De aceea, o sustinere adecvata este esentiala. Sutienele cu arcuri nu sunt recomandate pana ce sanii nu s-au vindecat complet, dar totusi exista posibilitatea de a gasi sutiene fara arcuri care sunt atragatoare si care asigura sustinerea adecvata.

O bustiera sport  de calitate este o investitie inteleapta pentru persoanele care practica sportul in mod regulat. Exercitiile fizice pot forta tesuturile sanilor astfel incat respectarea unei sustineri cat mai bune in timpul activitatilor aerobice este  esentiala.