Ce trebuie sa stim despre implanturile fesiere
Implanturile de silicon se introduc la nivelul feselor pentru a le mari dimensiunea si a le schimba forma. Aceasta procedura este similara introducerii implanturilor de silicon pentru augmentare mamara.
Implanturile fesiere au forma diferita fata de implanturile de san. Ambele tipuri de implanturi sunt facute din silicon. Cele fesiere sunt mai dure fata de cele pentru sani.
Implanturile fesiere sunt introduse printr-o incizie la nivelul santului interfesier, aceasta fiind usor de ascuns ulterior.
Implanturile pot fi plasate in muschii fesieri, astfel incat sa avem muschi, atat deasupra, cat si sub implant. Aceasta asigura acoperirea buna a implantului, previne caderea si deplasarea sa, facandu-l sa se simta mai natural la pipait.
Implanturile se mai pot introduce sub fascia musculara, sau sub muschii fesieri.
Avantajul augmentarii feselor cu implanturi, spre deosebire de cea cu grasime proprie consta in faptul ca intotdeauna produc o schimbare spectaculoasa a posteriorului, care devine bombat, sexy si ferm.
Principalul dezavantaj este dat de faptul ca implanturile siliconice nu sunt permanente, fiind necesara la un moment dat o noua operatie pentru a le indeparta sau a le schimba.
Este aceasta operatie potrivita pentru mine?
Marirea feselor cu implanturi de silicon este o interventie relativ simpla si sigura, astfel incat majoritatea celor care isi doresc un posterior mai bombat si mai conturat sunt candidati.
Esti candidat bun pentru operatie daca:
- Ai o stare buna de sanatate
- Te deranjeaza faptul ca ai fesele prea mici sau plate
- Vrei sa corectezi asimetria feselor
- Vrei sa cresti proiectia si volumul feselor
- Nu ai suficienta grasime pentru o astfel de augmentare
- Vrei sa-ti echilibrezi proportiile corpului
- Vrei sa-ti imbunatatesti imaginea si increderea in tine
- Nu poti optine rezultatele dorite prin dieta si exercitii fizice
- Ai asteptari realiste
- Nu esti alergic la silicon
- Nu esti fumator. Fumatul trebuie oprit cu 2 luni inainte si 2 luni dupa interventie
Consultatie si operatie
Ce se intampla la consultatie?
In cadrul consultatiei vei fi intrebat/a despre istoricul medical, tratamentele urmate, interventiile chirurgicale urmate. Vei mentiona antecedentele de sarcini, pierderi sau scaderi in greutate.
Vei fi examinat/a amanuntit si se vor face masuratori la nivelul feselor,cu aprecierea tesuturilor moi si a anatomiei locale, acestea sugerand cele mai potrivite implanturi pentru obtinerea unor rezultate optime. De asemenea, vei detalia ceea ce te deranjeaza si ce iti doresti sa imbunatatesti.
Ti se va explica in detaliu interventia chirurgicala potrivita.
Ce se intampla in timpul operatiei?
Interventia se va face cu anestezie generala, pentru monitorizare atenta. Operatia dureaza 2-3 ore.
Incizia (sau inciziile in unele cazuri) este scurta ,de 5-7 cm, la nivelul santului dintre fese. Se creaza un buzunar a carui dimensiune este data de marimea feselor si a implantului. Dimensiunea implantului este determinata partial de ceea ce isi doreste pacienta, si partial de dimensiunea actuala a feselor. Dupa introducerea implantului, buzunarul e inchis in mai multe straturi cu fire resorbabile.
Se vor purta niste pantaloni compresivi care sustin implanturile in noua pozitie pana la vindecare.
Initial implanturile vor fi mai sus decat ar trebui. Apoi vor cobori treptat in 2-3 luni, de aceea este important sa fie mai sus la inceput.
Ce se intampla dupa operatie?
Poate sa apara un usor discomfort, care va ceda la tratamentul analgesic prescris. De asemenea edemul si sangerarea, care se vor remite treptat.
Va trebui sa dormi pe burta si sa nu stai pe spate 2-3 saptamani de la interventie. Vei putea sta in sezut perioade scurte de timp. Te poti reintoarce la serviciu la aproximativ 2 saptamani. Poti face efort fizic intens la 6 saptamani.
Cat de curand voi vedea rezultatele?
Rezultatele sunt vizibile imediat, dar conturul se va schimba cu timpul, pe masura ce edemul se va remite. Este nevoie de cateva luni pentru a aprecia adecvat rezultatul final.
Riscuri si complicatii
- Infectia, datorita inciziei localizate langa anus si zona genitala, fiind necesara o igiena riguroasa a acestor zone
- Sangerarea
- Lezarea nervilor regionali
- Deplasarea implantului
- Acumularea de lichid-seroame
- Probleme de vindecare a pielii
- Asimetrie
- Contractura capsulara- de obicei mai rara decat la sani
- Ruptura implantului (rara)