Daca ai un stil de viata sanatos si ai ajuns la greutatea ideala corespunzatoare, dar ai ,,depozite’’ de grasime care te deranjeaza, poti lua in calcul interventia chirurgicala de lipoaspiratie pentru a-ti redefini contururile corporale. Daca te gandesti ca lipoaspiratia poate inclocui dieta si exercitiile fizice pentru a te ajuta sa ajungi la greutatea ideala, atunci probabil ca nu ai inteles procedura. In acest caz, citirea acestui articol poate sa-ti clarifice parerea pe care o ai.
Exista doua tipuri de grasime in corpul nostru: subcutanata si viscerala. Al doilea tip de grasime este cel mai periculos, in sensul ca poate reprezenta o amenintare pentru starea noastra de sanatate. Lipoaspiratia poate indeparta doar grasimea subcutanata, fiind considerata o procedura estetica.
Ce reprezinta grasimea subcutanata si grasimea viscerala?
Subcutanat inseamna ,,sub piele”. Astfel, grasimea subcutanata se refera la cea care se gaseste imediat sub piele. Aceasta este grasimea din corp pe care o poti apuca si masura pentru a determina nivelurile de grasime de la nivelul corpului. Poti sa crezi sau nu, dar desi acest tip de grasime poate fi neplacuta din punct de vedere estetic, nu reprezinta o amenintare reala a starii de sanatate. Poate fi foarte frustrant, pentru ca fiind in general rezistenta la dieta si sport, oamenii care au un stil de viata sanatos si nu au depasit greutatea normala, trebuie sa lupte cu excesul de grasime.
Grasimea viscerala, pe de alta parte, reprezinta o reala amenintare a starii de sanatate a unei persoane. Acest tip de grasime creste in jurul organelor abdominale (stomac, ficat si intestine) si este asociat cu un risc crescut de boli ale inimii, diabet zaharat, tensiune arteriala crescuta si atac vascular cerebral. Singura caracteristica pozitiva a acestui tip de grasime este, ca, dintre cele doua tipuri de grasime, este cel mai usor de pierdut prin dieta si sport.
Lipoaspiratia si efectele asupra grasimii corporale
Lipoaspiratia a fost gandita pentru a scapa corpul de acumularile izolate de grasime subcutanata. De aceea lipoaspiratia este privita ca o procedura de liposculptura corporala. Scopul ei este asigurarea unor contururi mai netede pentru un corp sanatos. Este utila in particular in cazul pacientilor care au depus eforturi mari pentru a elimina grasimea viscerala din corp, dar au ramas cu mare exces subcutanat care refuza sa se elimine.
Pe de alta parte, lipoaspiratia nu are absolut nici un efect asupra grasimii viscerale. Aceasta grasime poate fi eliminata doar prin dieta si exercitii fizice. Din fericire, pacientii care scapa de grasimea viscerala vor fi mai sanatosi ca rezultat si vor fi candidatii ideali pentru lipoaspiratie.