CHIRURGIA POST NATALă

Sa fii insarcinata si apoi sa devii mama sunt momente unice in viata unei femei. Dar nasterea unui copil poate sa lase urme vizibile asupra corpului tau, schimbari care te pot face sa te simti jenata. Sarcina si alaptarea afecteaza forma sanilor, care se vor lasa. Cresterea in greutate din timpul sarciniii si apoi scaderea ponderala lasa piele in exces la nivelul abdomenului si coapselor si grasime de care nu se poate scapa prin dieta sau exercitii fizice. Stresul si oboseala determina aparitia ridurilor la nivelul fetei, adaugand ani in plus.

Indiferent cat de fericita te simti sa fii mama, corpul tau necesita si el atentie si iubire. Multe femei se simt jenate de felul cum arata dupa ce au nascut, dar putine stiu ce sa faca pentru a-si imbunatati silueta. Interventia chirurgicala post-natala reprezinta solutia ideala pentru a-ti redobandi increderea si frumusetea.

Ce presupune interventia chirurgicala?

Inainte de efectuarea interventiei se recomanda asteptarea cel putin 3-6 luni dupa nasterea ultimului copil, sau dupa oprirea alaptarii. Sarcinile ulterioare pot afecta rezultatul procedurii. De asemenea, pacientele trebuie sa aiba greutate stabila, cat mai aproape de cea ideala.

Fiecare interventie chirurgicala post-natala este personalizata in functie de ceea ce este nevoie a fi corectat. De obicei implica efectuarea mai multor proceduri in acelasi timp.

Tipic, chirurgia post-natala include liftingul sanilor/mastopexia, abdominoplastia si lipoaspiratia. In unele cazuri pot fi necesare si liftingul coapselor sau bratelor.

Afla mai multe: