LABIOPLASTIA

Labioplastia este interventia chirurgicala prin care se realizeaza remodelarea si reducerea dimensiunilor labiilor. Aceasta procedura a castigat popularitate, astfel incat tot mai multe femei realizeaza ca aceasta este solutia la problema lor. In majoritatea cazurilor, interventia nu este doar estetica, prin intermediul acesteia imbunatatindu-se cu adevarat calitatea vietii pacientelor.

Frecvent, femeile traiesc cu discomfort, jena, evitand hainele prea stramte, deseori cu afectarea relatiilor intime datorita asimetriei sau proeminentei labiilor.

Despre interventia chirurgicala

Se realizeaza sub anestezie locala si sedare intravenoasa sau generala, iar durata interventiei este de 1 ora.

Labioplastia permite reducerea dimensiunii labiilor mici si mari, corectand deformarea sau asimetria lor. Este o tehnica individualizata, bazata pe anatomia fiecarei femei si pe asteptarile personale.

Inciziile sunt plasate pe fetele interne ale labiilor. Zona protuberantei in exces e indepartata, iar tesutul ramas este remodelat pentru a crea o forma naturala, satisfacatoare. Sensibilitatea labiilor este pastrata, iar cicatricea este nedetectabila dupa vindecarea completa.

Recuperarea

Perioada de recuperare este rapida si usoara. Vei parasi clinica a doua zi, pentru a incepe perioada de vindecare. Dupa operatie poti experimenta durere, edem, invinetirea labiilor. Aplicarea de gheata in primele 24 ore ajuta la scaderea edemului.

Poti face dus zilnic. La 2 saptamani iti poti relua activitatile uzuale. Trebuie sa eviti inotul si viata sexuala in primele 6 saptamani de la operatie.